Over ons

Metaalcomfort bestaat uit echte vakmannen die in samenwerking met het administratieve team zorgen voor een efficiënt verloop van elk project. We verzorgen elk metaalwerk met grote nauwkeurigheid, ondersteund door ons uitgebreid machinepark en een stevige portie vakmanschap.

Metaalcomfort als familiebedrijf

Oprichter Marc Cobbaert smeedde ruim vijfenveertig jaar geleden een stevige basis door op verschillende plaatsen in de sector ervaring op te doen. Enkele jaren later realiseerde hij samen met zijn vrouw Christine Albert zijn droom, door met Metaalcomfort zijn eigen metaalconstructiebedrijf op te starten.

Het staalvirus gaf hij door aan zijn kinderen. Vandaag staan Dries, Tom en Anneleen mee aan het roer van het metaalbedrijf dat een stevige reputatie heeft opgebouwd. Ook medevennoot Tom Vandenabeele stapte mee in de zaak die niet enkel in Oostende, maar ook in de omliggende regio’s zoals Brugge, Gistel en Nieuwpoort, tot Gent, Kortrijk vakkundig en professioneel werk levert.

Persoonlijke service voor metaalwerk op maat

We vinden het belangrijk dat een persoonlijke service centraal staat bij het ontwikkelen van metaalwerk op maat. Het construeren en in detail afwerken van bijvoorbeeld een unieke trap vergt niet enkel vakmanschap, maar ook voldoende creativiteit.

Een kwalitatieve, verzorgde stalen trap biedt een echte meerwaarde voor je huis.

Hetzelfde geldt voor balustrades, terrassen, balkons of zelfs brievenbussen. Met het geschikte metaalwerk verandert de uitstraling van zowel particuliere als professionele projecten volledig en versterk je het karakter van jouw project.

Uitgebreid machinepark met snijbanken en zaagmachines

Om gepast maatwerk te blijven voorzien, bleven we doorheen de jaren ook investeren in Metaalcomfort. Zo breidden we ons machinepark verder uit voor om bij elke opdracht accuraat werk te kunnen afleveren en onze vakmannen van het juiste materiaal te voorzien. Snij- en ponsbanken, een uitgeruste spuitinstallatie, verschillende zaagmachines, en sinds kort een gloednieuwe plooibank.

We voorzien onze vakmannen van voldoende materiaal zodat elk maatwerk accuraat kan worden afgewerkt.

3D-tekening met details van het project

Onze methodiek is al vele jaren onveranderd gebleven. Na een eerste gesprek met de geïnteresseerde klant en de ideeën van de architect, kan een eerste schets opgemaakt worden. Na opmaak en goedkeuring van de offerte, waarbij het voorgestelde materiaal reeds besproken werd, zorgen wij voor een gedetailleerde 3D-tekening van het ontwerp. Dit geeft de klant een uitstekend beeld van het te verwachten resultaat.

Wanneer de klant z’n finale goedkeuring geeft over het ontwerp, wordt de constructie door ons vervaardigd en zorgt Metaalcomfort voor de levering en plaatsing (met eigen materieel).